Сервис

Најдобра компанија за брзи прототипови

HSR Prototype Limited нуди едношалтерска услуга за да ги задоволи вашите брзи прототипови во Кина и потребите за производство со мал волумен. Имаме различни процеси на прототипови:
ЦНЦ машинска обработка
СЛА / 3Д печатење
Вакуумско леење
Клиентите ширум светот ја сакаат нашата квалитетна и професионална услуга за брзо прототипирање во Кина. Ние сме среќни да им помогнеме на нашите клиенти да ги градат своите делови и да го потврдат дизајнот.

88cfdb78

Професионална анализа и поддршка

Нашиот инженерски тим се состои од добро образовани професионалци со производствена позадина. Повеќето од нашите инженери имаат над 10 години искуство. Кога ќе ги добиеме вашите барања и 3D CAD-датотека, ние внимателно ќе го прегледаме секој ваш дел и ќе ја потврдиме производноста. Врз основа на нашето знаење и искуство, ќе ви помогнеме во изборот на најдобриот прототип метод за да ги исполните вашите очекувања за квалитет и буџетски потреби.

Смоли
Дупоинт, Баер, БАСФ, Сабиќ, како и многу материјални агенти се наши долгорочни партнери со кои сме соработувале, можеме да обезбедиме материјал COC (сертификат за сообразност), како и извештај RoHS за да покажеме доказ и да гарантираме дека реално се користи смола.

Смолите што најчесто ги користиме: ABS, PP, PC, PC + ABS, PA, PA + GF, POM, PMMA, TPE.

Понатаму, можете да изберете соодветна смола врз основа на својствата на материјалот, повеќето смоли можат да се набават на крај.

Нашата толеранција
Општата толеранција што ја применуваме во деловите за инјектирање е DIN 16901. Доколку ви треба построга толеранција, секогаш препорачуваме овие информации да ги презентирате јасно во фазата на цитирање и прво да ги идентификувате критичните и димензиите на склопот. Влијание врз толеранцијата е материјалот за инјектирање, структурата на алатот и геометријата на делот.

ed0f8891

Масовно производство
Предноста на масовното производство

Со повеќе од 500 опрема за обработка на голема брзина и прецизност ЦПУ и опрема од светски ранг за обликување, 10+ години искуство во производство на мувла, можеме да ви обезбедиме сеопфатни услуги како што се брзо производство на мувла и масовно производство на обликување со вбризгување до постигнете оптимална ефикасност на производството и ефикасно да ги намалите трошоците за производство, обезбедувајќи целосен опсег на решенија за брзо масовно производство.

1a0abafc

Процес на масовно производство
изработка на мувла, масовно производство на обликување на инјектирање

Откако ги решивме тешкотиите во правењето калапи, започнавме да правиме калапи. Јадрото на мувла материјал е изработено од термичка обработка на S136 +, цврстината може да достигне 48-52 степени, ние користиме 50C за основата на мувла, преку машина за мелење / дупчење во длабоки дупки, грубо CNC, термичка обработка, машина за мелење, лесен нож CNC, жица сечење, електрична искра, полирање, монтажен процес на склопување на мувла за да се направи мувла ефикасно, конечно направете ја инјекцијата.

Боење на делови

Повеќето бои во книгата Pantone code се достапни за делови обликувани со инјектирање и ние го користиме ова
книга како наш златен стандард за совпаѓање на бојата. Пигмент, мастер серија и пред-боја се
три општи начини за совпаѓање на боите во полето за инјектирање.
Проверете ги разликите помеѓу овие 3 методи.

3e4b6d70

Заврши пост

Ние нудиме серија на услуги за завршна обработка за делови за инјектирање: Сликање, поплавување, печатење, топол печат

Инјекциското обликување отсекогаш била една од нашите основни услуги и нашата компанија има напредна опрема за обликување со вбризгување што може да ви ја обезбеди најдобрата услуга за брзо инјектирање. Ве молиме контактирајте не на info@xmhsr.com за повеќе информации.

Ние не само што нудиме услуга за брза алатка, туку и услуга за производство на мувла за волумен до 1 милион.