Мувла за инјектирање

Лиење со пластично вбризгување, услуга за брзо инструментирање

Имаме водечко 3D печатење во светот, обработка на ЦПУ, обликување со вакуумски комплекс, инфузија со низок притисок, обликување со инекција и друга опрема, богато искуство во производството може да ви обезбеди од дизајн на производ до верификација на прототип, брзо производство на мувла до мало сериско производство, масовно производство Змеј Сервис. Со повеќе од 20 години искуство во производство на мувла, индустријата опфаќа електроника, автомобилска, електрична машинерија, инструменти, електрични апарати, домашни уреди, комуникации и други области. Дизајнот на мувла е точен, производот е отпорен на корозија, има добра јачина и долг век на траење и може да ви обезбеди професионално обликување со вбризгување.

Различни пластични смоли можат да бидат избрани од HSR. Нашите брзи алатки P20 можат да произведат 50 до 50 000 + готови делови, без оглед колку е мала или голема количината. 

Калапот за вбризгување може да се изработи од челик P20, NAK80,718H, S136 итн. Се базира на вашата долговечност и на делот од мувла. Текстовите може да се дефинираат со VDI 3400 или Mould-Tech итн.

Нашиот тим може да даде совет за ДФМ пред производството.

Обезбеден ДФМ пред изработка на мувла

Услугата за обликување на пластични инекции на HSR е добра замена за обичаите во масовното производство. Од ние го добиваме вашиот 3Д CAD податоци и цртежи за да ви понудиме понуда, ова ќе трае само 24-48 часа. Откако ќе ја потврдите нарачката, ќе го добиете DFM од нашиот инженер за одобрување. Штом ќе заврши ДФМ и ќе се договори распоредот на калапот, вклучувајќи ја положбата и видот на портата, положбата на пиновите на ејекторот и позицијата на линијата за разделување, ќе започнеме да правиме калап за вбризгување за лајсни.

Што е ДФМ?

Пред да го „исечеме челикот“, ќе треба да имаме договор за ДФМ. DFM е кратенка за Дизајн за производство. Тоа е нормална алатка за потврдување на сите детали за делови со обликување на пластични инјекции или делови со притисок. Ова ќе вклучува информации за основните детали како што се смола од материјал, челик, тип на мувла, броеви на празнини, стапка на собирање, толеранции, влошки, линии за разделување, порта за вбризгување, позиција на иглички на ејектор, анализа на дебелината на wallидот итн.

HSR обезбедува бесплатна DFM за сите клиенти откако ќе се нарача. Понекогаш, ние ќе ви го понудиме основниот DFM во фазата на понуда за да ви помогнеме да ги модифицирате моделите 3D CAD.

Достапни се преполнети делови на TPE

Можеме да произведуваме делови во сите видови инженерска пластика за компоненти со високи перформанси. Текстурите може да се додадат на деловите според вашите спецификации. Ние исто така можеме да обезбедиме 2 шут делови и над лиени делови. Ние се гордееме со нашата одлична комуникација и услуги на клиентите

DFM (Дизајн за производство) е суштински дел од циклусот на развој на производот. Овој процес секогаш најдобро се спроведува во фазата на дизајнирање / прототип, со цел да се сведат на минимум вкупните трошоци за производство на производи. 

Ние ќе го сториме ова за сите проекти за инјектирање и ќе се погрижиме сите ваши делови да одговараат на процесот на обликување на инјектирање.